📚 KREATIVNI PRISTUP LEKTIRI 📚

ℹ️ U organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa naše županije 5. 4.2024. u prostorijama OŠ „Vitez“ u Vitezu održano je stručno usavršavanje za nastavnike i učitelje na temu Kreativni pristup lektiri. ✨️

➡️ Svi smo svjesni izazova i poteškoća koje donosi moderno vrijeme digitalnih medija kad je čitanje u pitanje.

👨‍👩‍👧‍👧 Ovom prigodom smo htjeli i na ovaj način potaknuti odgoj djeteta kao samostalnog čitatelja, razvitak literarnog ukusa i ljubavi prema lijepoj književnosti.
Poticanje čitanja i razvoj čitateljske kulture dugotrajan je i složen proces u koje se treba uključiti cijelo društvo od doma do svih odgojno-obrazovnih institucija jer svi snosimo odgovornost za naše najmlađe.

🎭 U sklopu ovog stručnog usavršavanja kroz predavanje i niz praktičnih radionica pokušali smo osvijestiti koncept kako lektira treba postati sredstvo poticanja čitanja, što više, poticanje čitanja iz užitka.

📖 Stručno usavršavanje za prvu skupinu od preko 50 prosvjetnih djelatnika s prostora naše županije vrlo uspješno su realizirale voditeljice-učiteljice razredne nastave iz naše škole: Ljubica Garić, Nives Šerbetić i Borka Matić.
Zbog velikog broja zainteresiranih ovo stručno usavršavanje organizirat će se za više skupina prosvjetnih djelatnika u narednom periodu.